Halı Nasıl Yıkanır

|

Günümüzde hanelerde veya farklı mekanlarda kullanılan halıların zamanla kirlenmesi, ve en önemliside hijyen açısından doğan temizlik ihtiyacına yönelik yapılan işlemlerin bütününe genel olarak halı yıkama veya halı temizleme işlemi denmektedir.

Doğal olarak herkesin halılarını kendi imkanlarıyla temizlemesinin güç olduğu, özellikle büyük şehirlerde ve şehirleşmenin yaygın olduğu bölgelerde bu iş için kurulmuş bir çok halı yıkama firması bulunmaktadır, bu firmalar evlere servis yapmak suretiyle halılarınızı evinizden alıp yıkama tesisi veya yıkama fabrikalarına götürüp gerekli (temizlik) yıkama işlemlerini yaptıktan sonra yine evinize teslim etmektedirler. Tesislerdeki temizlik yöntemi genelde (sulu halı yıkama) temizleme şeklinde yapılmaktadır. Tam donanımlı halı yıkama fabrikalarında ise halı yıkama (temizleme) işlemleri, halıların bir kaç ünite ve çeşitli aşamalardan geçmesi yöntemi ile yapılmaktadır.

Ankara beyaz halı yıkama firması olarak bizde baştan sona halı yıkama süreci ve halılar nasıl yıkanıyor ile alakalı merak ettiklerinizi tüm detaylarıyla yazımızın devamında görebilirsiniz.

Firmamıza telefon yoluyla sipariş kaydınız alınır ve belirlenen tarihte belirttiğiniz adresten ücretsiz servis hizmeti ile halılarınız kapıdan rulo halinde alınır. Karşılığında size kaç adet ve hangi türde halı alındığına ve en önemliside yıkamaya verdiğiniz halıların kaç para tutacağına dair bilgileri içeren bir belge Sipariş fişi (Sipariş makbuzu) verilir…

halı yıkama siparişi, halı yıkatma siparişi, halı yıkama sipariş nasıl verilir, halı yıkamacı makbuz veriyormu, halı yıkamacı telefonları, halıları nasıl yıkamaya verebilirim, halı yıkatmak için sipariş, halılarımı nasıl yıkatırım, halı yıkama telefon numarası 0312 479 70 73, halı yıkatmak için kaç m2 gerekir. çankaya halı yıkama m2 si kaç lira.

Haliyle farklı müşterilerden halı toplanacağı için halıların temizleme ve ayrım aşamasında karışmaması ve takibinin kolay olması bakımından bir nüshasının da müşteriye verildiği, Sipariş fişi (makbuz) da yazılı olan bir takip numarası veya barkod kodu etiketlere yazılarak her bir halıya iliştirilir, etiketleme işlemi genelde yapıştırma, zımbalama, kılçıklama vb. yöntemlerle uygulanır.

halı etiketleme, halıya etiket neden gerekli, halı numaralandırma, halı yıkamacı halıya neden etiket takar, halı barkodlama, halı yıkama müşteri kaydı, halı yıkama etiketi, halı etiketi zımbalama, halı etiketi takip numarası.

Halıların temizleme işlemine geçilmeden önce sınıflandırılarak ayrıştırılması, halılara uygulanan temizlik işlemleri farklı olduğundan dolayı halılar öncelikle türlerine göre ayrı, ayrı sınıflandırılır. Halıların ilk kontrolü ise halılar temizlenmeye alınmadan önce kirlilik ve leke durumu ile halıda yırtık, deforme veya renk bozulması gibi müşteriden kaynaklı, veya halıda daha önceden oluşmuş olası problemlere karşı fiziki ve görsel olarak kontroller yapılır. Şayet halılarda kasdedilen problemlerden biri veya birden fazla sorun var ise sorun tespit edilen halı yıkama işlemine alınmadan önce halının sorunlu alanlarının görsel kaydı alınıp müşteriye bilgi vermek suretiyle sorunlu halının yıkanması veya yıkanmaması hususunda müşerinin rızası doğrultusunda hareket edilerek süreç tamamlanır. Bir diğer konu ise halıda çıkmayan leke durumu, Halının yıkanması ile çıkmayan lekeler nadiren de olsa karşılaşılan sorunlardan birisidir bazı lekeler halının yıkanmış olmasına rağmen çıkmayabiliyor bu durumda aynı halıya çeşitli leke çıkarıcı maddeler ile lokal leke çıkartma işlemi yapılarak halı tekraren ikinci kez yıkanıyor buna rağmen çıkmayan lekelerle ilgili durum halının teslimatı sırasında müşteriye izahat verilir.

Temizleme işlemi birkaç aşamadan oluşmaktadır bu halıların türlerine göre değişkenlik gösterebilir. Öncelikle yıkanacak halılar türlerine göre ayrılarak sınıflandırılır, sonrasında ise yıkama işlemin en önemli ve ilk aşaması olan yıkanacak halıların bol su ile ıslatılması hususudur, Halı yıkama makinesinin girişindeki su dolu haznesine koyularak bir müddet bekletilir. Bu sayede halıların kirlerinin ve halıdaki zor lekelerin yumuşaması amacıyla verilen kimyasal maddelerin deterjan, halı şampuanı, (dezenfekte hiypo-2 gibi) karışımların halıya iyice işlemesi sağlanarak halıdaki istenilen hijyen ve temizliğin elde edilmesi sağlanır.

ankara halı yıkama, halı yıkama makinesi, makineyle halı yıkama, halı kurutma, halı nasıl yıkanır, kışın halı yıkanır mı, halı temiz nasıl yıkanır, hijyenik halı yıkama nasıl olur, halı dezenfekte işlemleri, antibakteriyel halı yıkayanlar, halı yıkama fırçası nasıl olur.

Yıkama ve durulama işlemleri tamamlanan halıların suyundan arındırılması, Bu işlem tam anlamıyla halının suyundan tamamen arındırılması ve halının kısa sürede kurumasını sağlayan en önemli ve son işlemdir. Suyundan arındırma işlemi ise genelde rulo tipi tamburlu halı sıkma makinesi diye adlandırılır, (Santrifüj) makineleri kullanılarak yapılmaktadır. Bu makineler genelde (üç devir kademeli başlangıç, hızlanma ve yüksek devir) kendi otomasyon sistemi ile çalışan ve halıyı yüksek devirle döndürerek %95 oranında suyundan arındıran çok faydalı makinelerdir. Bu sistem ile suyundan arındırılan halılarda sadece el ile dokunulduğunda hissedilebilecek kadar çok az nem kalır.

halı sıkma, halıyı suyundan arındırma, halı asma, halı havalandırma ,halı kurutma, halının kuruma süresi, halı ne zaman kurur, halı hangi ayda kurur, halı kupkuru olurmu, evde halı nasıl kurutulur, halı kendiliğinden kururmu, halı sıkma makinesi nedir, halı ne ile kurutulur.

Gelelim yıkama ve suyundan arındırma işlemleri tamamlanan halıların tam anlamıyla kurutulması aşamasına, Nemli halılar mevsimsel olarak yapısına göre 1 – 3 gün arası açık veya yarı açık askı alanlarında asılarak tamamen kuruması sağlanır. Ne olursa olsun halıların doğal ortamda havalanarak kuruması kadar güvenli ve sağlıklı başka hiç bir kurutma yöntemi yoktur, Kalın Sağlıcakla.

Kuruyan halıların üzerinde oluşan toz ve tüy parçalarının alınması işlemine hav süpürme (hav alma) denir. Bu işlem el ile yapıldığı gibi otomatik hav tarama makineleri ile de yapılabilir, Bu halı paketleme makineleri son yıllarda geliştirilen çok faydalı ve işlevsel makinelerdir, makinelerin aynı zamanda gırgır fırça sistemi ve ya rulo fırça sistemi ile tarama yaparken vakumlama ve süpürme işlevinide aynı anda gerçekleştirebilen son derece gelişmiş hav alma makineleridir. Buna istinaden bizim halı yıkama fabrikamızda kullandığımız halı paketleme makinemiz en gelişmiş versiyondur, burada bahsettiğimiz tüm özellikler ve donanıma sahip profesyonel halı paketleme (hav alma) makinesinin en üst modelidir.

halı paketleme hav alma, halı hav süpürme, halı paketleme, halı hav alma makinesi, halı vakumlama, halı fırçalama halı temizleme, halı paketleme makinesi, halı hav alma makinesi nasıl, halı hav tarama makinesi.

Teslimat süresi ise ilgili süreç iş yoğunluğuna veya servis pilanlamasına göre ortalama (5 – 7 gün) aralığında olup, teslimata hazır olan halılar müşteriye bilgi verilerek teslim edilmek üzere servis araçlarına yüklenip kararlaştırılan gün ve saatlerde teslim edilir, ve halı yıkama ücreti halının teslimatında alınır.

halı teslimat süresi, halı yıkama sonrası teslimat, halı yıkama ödemesi, halı teslimatı, halı yıkatma ücreti, halı yıkama fiyatları, halı yıkama ücret hesaplama, halı kaç günde teslim edilir, halı yıkama ücreti peşinmi ödenir, halı kaç günde yıkanır.

Halı yıkama firmalar ücret belirtirken metrekare ücretini belirtirler, örnek olarak metrekaresi 30.TL ise standart 6.m2 halı için verilen ücret 180.TL olacaktır. Bu ücretler bazı firmalarda her türden halı için aynı olurken pek çok firma ve Ankara beyaz halı yıkama firması olarak bizde de, Halı yıkama m2 fiyatları halı türlerine göre farklı uygulanmaktadır. Bunun sebebi farklı halı türlerine uygulanan işlemlerden kaynaklanmakta olup, genelde makine yapımı yün halılar (Saray, Atlas vb.) El dokuma halılar (Isparta, Milas, Bünyan, Ladik vb.) değerli halılar (Çin halısı, Bambu halı, Yün nepal, İran halısı, Uşak kilim vb.) gibi bir çok gruba ayrılmaktadır. Değerli halıların temizleme ücretleri diğer gruplara göre daha pahalıdır, Bunun başlıca nedeni ise bu tür halıların yapısı ve değerinden kaynaklanan riskli durumundan bahsedebiliriz. Dolayısıyla el dokuma halıların yıkanması (temizleme) işlemi sırasında oluşabilecek olası sorunlara karşı daha fazla dikkat ve ustalık isteyen bir işlem olduğunuda göz önünde bulundurursak, bu türden halılarınızı profesyonel halı yıkama merkezlerine emanet ediniz. Ücret farkı ile alakalı bir diğer husus ise bu tür özel halıların yıkama işlemleri tamamen el işçiliği ile yapılmak zorunda olduğu için daha zahmetli hale gelmesi ve yapılan işlemin daha çok zaman gerektirmesidir, ve sonuç olarak zor işçilik ve zaman kaybı hususlarıda ücretlendirmeyi etkileyen en önemli nedenlerden birisidir.

halının m2 kaç lira, halı metrekare hesaplama, halı yıkama kaç para tutar, halı ayırma fiyatlandırma, Ankara halı yıkama fiyatları, halı yıkama ücretlendirme nasıl yapılır, halı boyutu nasıl hesaplanır, halım kaç metrekare gelir, halının m2 kaç paraya yıkanıyor.